Blog

Visa upp dina mest värdefulla ägodelar i hemmet på ett konsolbord

Många av oss har vissa prydnader och ägodelar som vi är lite extra stolta över. Dessa ska förstås ha en särskild plats i hemmet. Det finns ingen anledning att gömma undan dessa där de inte syns. Den mest klassiska platsen att visa upp dessa är vardagsrummet eftersom det också är en naturlig samlingsplats. Det brukar också vara rummet med mest utrymme. Men om det är en pryl som är jobbrelaterad går det förstås också att ställa in den i kontoret. Det finns flera olika möbler som lämpar sig för att visa upp dessa prylar men en variant är ett konsolbord.

Låt dina prydnader stå på ett konsolbord

Ett snyggt och stilrent konsolbord passar in i de allra flesta hem och visar verkligen att det enklaste är det bästa. Danska Boconcept har designat flera olika varianter med allt från enkla lådor till flera hyllplan. En sådan möbel gör sig också väldigt bra i hallen om du skulle vilja placera den där. Det är lite modernare än att ställa in en stor byrålåda. Förutom att dina värdefullaste ägodelar kan husera här kan du även förvara tidningar, blommor eller lite vad du känner för. Ditt hem kommer genast att se lite mer stilfullt ut.

Ställ bordet på en strategisk plats

Har du småbarn hemma är du säkert medveten om att de klättrar och pillar på det mesta. Därför bör du ställa ett konsolbord på en bra plats för att undvika att de river ner saker. Med tiden kommer de lära sig att de inte ska röra eller ta vissa saker. Tills dess får du även tänka lite praktiskt och barnvänligt när det kommer till inredning. Konsolborden är dock väldigt stadiga och tunga så det är liten risk att barnen kommer välta dem.

Kombinera med andra möbler i samma stil

Det som är fördelen med ett konsolbord är att det går att kombinera med andra möbler på många sätt. Du kan till exempel ställa det bredvid en smal bokhylla där du har plats för ännu mer förvaring. Du kan också välja att sätta den som central möbel i rummet och låta resten av inredningen utgå från den. Då får hela rummet ett enhetligt intryck som ofta blir mer harmoniskt. Fundera också på om du vill ha ett konsolbord med eller utan förvaringslådor. Oftast är det praktiskt med några små lådor där du kan gömma undan småsaker som du inte vill ska synas för besökare.

fusion