Blog

Gör en plan och budget för inredningen

Drömmer du om att äntligen komma igång med en uppdatering av ditt hem? Ser du framför dig hur fint det skulle vara med ett nytt golv eller ett helt nytt kök? Känns det som att du inte vet i vilken ände du ska börja? Då är det dags att ta itu med dina renoveringsdrömmar och göra en tydlig plan.

Första steget är att skriva ner vad det är du vill förändra i ett anteckningsblock eller i ett dokument på datorn. Gör planen så detaljerad som möjligt genom att till exempel skriva upp vilken färg på golv eller köksluckor som du vill ha. Nästa steg är att ta reda på hur mycket uppfräschningen av din bostad kommer att kosta. Hos helhetsleverantören Built.se kan du enkelt hitta rätt hantverkare som är specialist på just det du behöver få hjälp med. Hantverkarna hos Built har rätt kompetens och erfarenhet så att du ska kunna känna dig trygg med slutresultatet. Varför inte ansöka om en kostnadsfri offert redan idag så att du är ett steg närmare din nya, fräscha, bostad?

Var noga med detaljerna

För in prisuppgifterna från offerten i ditt planeringsdokument tillsammans med övriga inköp som du ska göra. Här är det viktigt att vara så specifik som möjligt. Leta reda på de möbler och inredningsdetaljer som du vill ha. Om du har svårt att hitta inspiration är en bra idé att titta på hur andra har inrett sitt hem. Kanske kan du kombinera det du tycker om från ett hem med lantlig stil och ett hem med skärgårdskänsla?

Är ni flera i familjen är det också viktigt att förankra dina idéer med övriga familjemedlemmar. På så sätt undviker du onödiga konflikter om exempelvis materialval och kostnaden för olika delar av projektet. Ha gärna gemensamma möten och gå igenom planeringen av renoveringen. Uppdatera dokumentet så fort det tillkommer någonting nytt eller om en prisuppgift förändras. Med ett tydligt planeringsdokument kan du dessutom bli motiverad till att hålla kostnaderna nere och försöka fynda möbler och annat som ska köpas in. Ett bra tips för att inte överskrida budgeten är att shoppa second hand.

Återanvänd och handla begagnat

Bara för att du vill förnya ditt hem behöver det inte betyda att du måste kasta ut all gammal inredning. De flesta lyckade inredningsprojekt brukar nämligen bestå av en mix av gammalt och nytt. Mixen ger en helt unik touch till din inredningsstil och du slipper känslan av att bo i en möbelkatalog. Att återbruka möbler och inredningsdetaljer ligger dessutom helt rätt i tiden eftersom det är ett mer hållbart sätt att inreda. Det finns en uppsjö av sidor på nätet där du kan handla begagnat eller till och med få saker helt gratis mot att du hämtar dem.

Dina begagnade möbler blir som nya med lite nya målarfärg eller ny klädsel. En gammal sliten soffa förvandlar du med nya sofföverdrag och några nya fräscha kuddar. Ofta går det att hitta färdiga överdrag i olika färger som passar till klassiska soffmodeller. Ha gärna som utgångspunkt att du ska behålla dina stora möbler och satsa istället på att byta ut mindre detaljer i inredningen. Det gör att du sparar pengar och slipper besvär med att frakta bort och hem otympliga saker.

fusion