Blog

Stilfull inredning – ett säljknep

Att trivseln ökar i ett fint inrett hem är ett faktum, men visste du att en stilfull inredning också kan öka dina chanser att sälja din bostad? Ett ombonat hem gör sig bättre på bilder och är dessutom ett säljknep vid husförsäljning.

I den här artikeln förklarar vi mer i detalj vad du ska tänka på när du inreder en bostad i samband med försäljning. Dags att sälja? Då ska du hänga med här!

Förberedning inför sälj

För att verkligen lyckas med att sälja din bostad gäller det att planera och förbereda processen i olika steg. I den här artikeln riktar vi fokus mot själva försäljningsmomentet och att skapa en attraktiv bostad i köparens ögon. Inredning är A och O när det gäller att “sälja” in en bostad redan vid det första annonstillfället. Bra tagna bilder på en trivsamt inredd bostad garanterar fler klick än om annonsen innehåller bilder på tomma rum. Med det sagt bör du ägna tid och tanke åt fotograferingen, men även inför den kommande visningen.

Du behöver anlita en seriös och skicklig städfirma som kan sköta flyttstädningen åt dig. Det underlättar hela flyttprocessen; före och efter. Ett städat hem är utan tvekan ett vinnande koncept, för vem blir inspirerad att köpa ett ostädat och smutsigt hem? Tipset är att välja en professionell städfirma som Qleano med ett omfattande utbud av städtjänster där du dessutom kan begära offert online. Ett nära samarbete med en Qleano eller liknande aktör ger dig möjligheten att beställa löpande städrutiner under hela försäljningsprocessen.

Funderar du kring hur en flyttstädning går till i praktiken kan du höra av dig till din städfirma som säkert förklarar alla moment i detalj. Det kan variera något mellan olika aktörer beroende på vilken typ av bostad du har samt andra faktorer såsom trapphus etc.

Inredning och dekoration

Är du inte själv särskilt kreativ när det gäller inredning och dekoration finns det några grundläggande tips att hålla sig till. Det gäller bland annat att förhålla sig tämligen neutralt till stil och trend. För mycket av en viss stil kan leda till att en viss köpare inte känner sig bekväm och därför inte lockas till köp. Satsa hellre på en mer sober inredning med jordnära färger och möbler som känns moderna, men inte för utmärkande. Tänk även på att bona om bostaden med olika typer av arrangemang såsom plantor, växter eller blommor. Fruktfat är också en höjdare när det gäller att skapa trivsamma miljöer och är en utmärkt rekvisita inför fotograferingen.

  • Inred tidlöst i alla rum.
  • Smakfull design på möbler.
  • Arrangera fruktfat och blomster/växter.
  • Sobra färger i välkomnande toner.

Behöver du ett proffs på inredning för att verkligen boosta säljpotentialen på din bostad brukar många mäklare sitta på bra kontakter. Låt dock inte inredningen inför försäljningen stå sist på listan över förberedelserna – tvärtom bör du ha det spikat tidigt. Ibland kan bostäder säljas över en natt, andra gånger tar det betydligt längre tid. Ha tålamod och ge varje ny visning chansen att bli till det magiska säljögonblicket!

fusion