Blog

Hitta inspiration till inredningen hemma

Är du inte riktigt nöjd med inredningen därhemma och vill göra om? Om du inte har så mycket tidigare erfarenhet av inredning kan det vara svårt att veta var du ska börja. Det finns ju en rad olika stilar och inredningsbutiker som man kan gå efter. Därför är det en god idé att hitta inspiration och skapa en moodboard innan det är dags för ny inredning. Speciellt om man ska göra om ett helt rum eller en hel bostad. Idag finns det massvis av platser där du kan hitta inredningsinspiration. Vi tipsar dig om några av dem här nedan.

Kolla på bostäder till salu

Många mäklare anlitar en professionell inredare i samband med att de ska lägga ut en ny bostad på marknaden. Det finns ett stort marknadsvärde i att styla en bostad i samband med en kommande försäljning. Detta betyder också att du kan hitta massor av bra inspiration bara genom att kolla på bilder. Om du söker på bostäder till salu kommer du få upp alla nuvarande alternativ. Hos Boneo kan du inte bara se det som ligger ute just nu, utan även kommande objekt. Det här ger dig möjlighet att drömma dig bort och börja planera inför framtiden om du ska flytta senare i livet. Du får bland annat ett hum om prisläget.

Leta inspiration på sociala medier

Ett annat tips om du vill ha en massa härlig inredningsinspiration är att gå in på sociala medier. Särskilt på Instagram finns det en uppsjö av inredningskonton som dagligen lägger upp en massa härlig inspiration. Det finns både svenska och utländska konton som du kan följa. Om du ska göra om i ett särskilt rum, till exempel badrummet, kan du fokusera på konton som enbart lägger upp badrumsbilder. Kanske startar du till och med ditt eget konto där folk kan följa din renovering och se hur allt tar form?

Andra sajter där det finns gott om bilder och inspiration

Andra sajter där du kan hitta inspiration är webbplatser som Pinterest och liknande. Det är en plats där vem som helst kan bli medlem och börja skapa sina egna boards. Du kan söka bland tusentals bilder där inredning är en av de stora kategorierna. Varje gång du hittar en bild du gillar kan du spara den på en av dina egna anslagstavlor och återkomma till den när som helst. Det finns ett brett utbud av bilder och du kan specificera dina sökningar för att hitta rätt. Om du till exempel vill ha skandinavisk stil i din bostad kan du välja att söka efter enbart detta. Sedan är det bara att börja spara bilder.

fusion