Blog

Inredning och möbler utomhus

Trädgårdar och utomhusplatser är ett område som faktiskt är en del av mångas hem som inte ges lika mycket fokus på som den inredning som vi har inomhus. Det är synd, för att vistas utomhus om somrarna kan vara magiskt.

I den här artikeln får du tips på hur du går tillväga för att lyfta din trädgård eller uteplats.

Utomhusmöbler

Eftersom din balkong, uteplats, altan eller trädgård kan vara sommarens motsvarighet till vardagsrum så kan du tänka ungefär likadant när det kommer till möbler. Det finns till exempel soffor som är anpassade för utomhusbruk. Ska du använda dig av kuddar eller dynor så kan du enkelt ta in dem under natten så du slipper riskera att de blir blöta. Det som är trendigt just nu inom utomhusmöbler är att de gärna ska vara gjorda av rotting, trä som är naturligt eller går i färgerna som finns ute i naturen, till exempel grönt.

Utomhusbelysing

Trots att våra somrar är ljusa så går de långsamt mot mörkare kvällar och då kan det ge en extra guldkant att ha en utomhusbelysning, det kan vara allt ifrån led-lampor till ljusslingor som är uppsatta i träd och buskar.

En fördel med utomhusbelysning är att många av dem är drivna av solceller, vilket innebär att de laddar på dagen när solen är framme, och lyser upp om kvällarna. Även på vintern är utomhusbelysning användbart, inte minst kring jul när det är som allra mörkast. Då kan det pigga upp att kolla ut och möta synen av vackra lampor och ljusslingor i olika färger.

Inredning

När det kommer till inredning utomhus ska du ha med i beräkningen att det är utomhus, vind och regn kan komma och ställa till det. Så välj inte den typ av inredning som är väderkänslig eller är lätt att ha sönder. Välj istället krukor där du till exempel kan ha blommor som är plockade från din trädgård. Väljer du att köpa växter från butik så tänk på att välja dem som är anpassade för säsongen.

En annan sak som kan vara bra att tänka på innan du inreder din uteplats är vilken aktivitet den är till för. Är den till för långa middagar så kan det vara värt att investera i ett rejält bord. Är det tänkt att den ska användas för att sola så köp bra solstolar och inred med snygga glas och kannor du kan ha drycker i. Och är den tilltänkt för fest kanske det är större ytor och sittplatser du ska ha.

fusion