Blog

Stig Lindberg

Stig Lindberg var en keramiker – som även designade en tv. Mångsysslare och folkkär som få blev den här mannen som arbetade på Gustavsberg. För några år sedan fick hans keramik och porslin återigen uppmärksamhet och togs i nyproduktion och svenskarna jublade över att köpa kopparna Berså och duka upp med hans fajans. Man kan utan att överdriva säga att det ett tag rådde en Stig Lindberg-feber.

Samlarföremål och medvetenhet

Många av de saker som Stig Lindberg skapade har blivit samlarföremål och går att hitta lite varstans om man har fyndglasögonen på sig. De flesta i Sverige är dock så pass medvetna om Stig Lindberg i dag att det är svårt att hitta något han gjort, till billigt pris, på exempelvis en second hand butik.

Vackra vardagsting

Stig Lindberg gjorde även mönster till tyg och designade bord. När det kom till hushållsföremål formgav han många vackra vardagspjäser av hög kvalitet som var gjorda för att slitas på i vardagen.

Stig Lindberg håller sig alltid populär även om hans popularitet kan sägas gå lite i vågor. De föremål han formgav återupptäcks med jämna mellanrum och han blir därmed känd och omtyckt av en ny generation.

fusion