Blog

Så inreder du badrummet

Vi är väldigt måna om att vårt hem ska vara snyggt och stiligt inrett. Oftast lägger vi störst fokus på vardagsrum, sovrum och kök, medan andra utrymmen lätt glöms bort. Ett sådant utrymme är badrummet, men sanningen är att badrummet behöver precis lika mycket inredning som resten av bostaden för att du ska trivas. Trots allt spenderar man en hel del tid i badrummet, t.ex. på morgonen när man gör sig i ordning för att gå till jobbet eller på kvällen innan det är dags att krypa ner i sängen.

Att inreda badrummet kan kännas som en lite svårare uppgift. Här får man kanske inte plats med lika mycket möbler som i andra rum och det behövs sällan samma typ av inredning heller. Här finns ändå allt man behöver. Ett handfat, ett snyggt badkar eller dusch och en toalett. Å andra sidan kommer du att vara i behov av en hel del förvaring. Här nedan har vi listat några inredningstips för att få badrummet till en trevligare plats.

Tvättkorg med lock

Om du har möjlighet och tillräckligt mycket utrymme i ditt badrum bör du se till att prioritera en tvättkorg. Använd gärna en sådan med lock, så slipper de smutsiga kläderna förstöra helhetsintrycket. Eftersom korgen är så lättillgänglig så slipper strumpor och underkläder hamna på golvet.

Vägghängda möbler

Vägghängda möbler är utmärkta att använda sig av i badrummet. De är snygga, ger mer golvyta och dessutom gör det städningen mycket enklare. Satsa på ett snyggt vägghängt tvättställ eller varför inte sätta hyllor på väggarna till handdukar, produkter och andra ting. Det viktigaste är att möblerna kommer upp från golvet.

Dold förvaring är alltid bäst

Visst kan det se helt fantastiskt snyggt ut med handdukar staplade på varandra, hudvårdsprodukter stiligt uppställda och hårtofsar välsorterade enligt färg. Det är dock ytterst sällan ordningen håller sig, åtminstone i badrummet. Här flyger det runt damm, hår och rester från stylingprodukter. De kan lätt leta sig ner i lådorna om de är öppna. Satsa därför på dold förvaring.

Välj rätt badrumsmatta

En badrumsmatta kan snabbt förändra hela intrycket i ett badrum, men det är viktigt att du väljer en som inte bara är snygg, utan som också är lätt att rengöra och tvätta. Mattan kommer att få utstå en hel del hår, smutsiga fötter och annat som faller till marken. Det ska vara enkelt för dig att kunna stoppa in den i tvättmaskinen.

Gröna växter

Gröna växter gör sig precis lika snygga i badrummet som i vilket annat rum som helst. Om du inte vill ha riktiga växter så kan du med fördel satsa på konstgjorda sådana. Det kan t.ex. vara en snygg ranka som går runt badrumsfönstret eller varför inte en liten kaktus på tvättstället?

fusion