Blog

Inredningstrender 2020

Det märks att hållbarhet är något som allt fler intresserar sig för, och detta syns bland annat bland de material som blivit väldigt populära. Inredningstrender och miljövänlighet går inte alltid hand i hand. Dock kan man försöka att hitta sin egen stil och tillämpa nya trender med måtta för att hitta en hållbar inredningsstil som håller under många år framöver. Att byta ut soffan efter extrema inredningstrender är ingen hållbar taktik, så här bör man istället välja en skön soffa i lagom storlek samt i en färg och modell man kan anpassa till kommande inredningstrender. Istället kan man förnya sig med ny inredningsdekoration i form av prydnader, kuddar, filtar och mindre möbler. I år ger inredningstrenderna oss en chans att ge hemmet en naturlig och rogivande känsla med ett ganska enkelt uttryck.

Trendiga färger och material

Mjuk sammet har redan varit trendigt ett tag och det syns fortfarande flitigt i inredningsreportage och butiker. Om man är ute efter en annan textil ser det inte ut att kunna gå fel med manchester. Båda dessa textilval ger ett mjukt och inbjudande intryck, som dessutom förstärks med naturnära mjuka färger i olika nyanser av beige, blå och grå för att nämna några. Naturmaterial fortsätter vara trendigt och flera olika träslag verkar vara på tapeten nu. Tillsammans med de lätta, pudriga och varma trendfärgerna ger ljusa träslag en öppen känsla.

Trendiga detaljer och klassiker

En elegant klassiker som passar till de flesta trender är fiskbensparkett som finns i många olika träslag och troligen ger något för alla smaker. Vad gäller golvet bör man tänka som vid större och dyrare möbler såsom soffan som nämndes ovan. Golvet ska hänga med under många år och man bör därför inte gå in för de allra mest extrema trenderna, såvida det inte känns helt rätt för ens stil i övrigt. Bland inredningsdetaljerna används keramik i form av krukor men även som annan dekoration. Även här går de pudriga, ljusa naturfärgerna hem i år. Krukor är för övrigt ett bra dekorationsval då även växter är trendiga och ger naturlig färg åt rummet.

Trendiga former

Här återkommer det mjuka, så varken hårda eller skarpa kanter ses på möblerna. Sittpuffen som sittmöbel, bord eller detalj är populär och även den ses i runda, eleganta designer men även åt mer bohemisk stil. Är man ute efter en soffa i år så kan man faktiskt hitta många neutrala om än färgsatta sådana att välja mellan. Det hör kanske inte till vanligheterna att man kommer hem till någon med en ljusgrön, rosa eller blå soffa, men dessa finns det faktiskt gott om i olika modeller och nyanser i år.

Att inreda ljust och naturligt i hållbar anda bör således inte vara en allt för stor utmaning i år. Man ska även komma ihåg att naturfärger absolut inte är synonymt med tråkiga färger. Här får man faktiskt flera färger att välja mellan.

fusion