Blog

Inredning i Danmark

Inredning i Danmark skiljer sig ofta från inredning i Sverige. Deras inredning är mer direkt, dramatisk och lekfull än vad den brukar vara i Sverige. Det finns en lekfullhet i färg och form och man räds inte att blanda material, ibland hejvilt. Även färger och mönster blandas och uppnår en iögonfallande och ofta vacker effekt.

Teak och mörka träslag

Till skillnad från ljusa träslag som är vanligt i Sverige så ser man ofta teak och mörka träslag i inredningen. Ända sedan 1950-talet har teak använts flitigt av danska möbeldesigners och har blivit lite utmärkande för det lilla färgrika landet.

Rött, blått, orange och småblommigt

Rött, blått och orange är inte en ovanlig färgkombination att se i inredningen i vårt grannland och ofta blandat med både grafiska mönster samt storblommigt och småblommigt. Mönster och färg är mycket viktigt och kan sägas utgöra grundbulten i inredningen. Pelargoner är en populär blomma vilket kanske är lite oväntat men även mer dramatiska växter förekommer och är en populär del i inredningen.

I Danmark möts designklassiker med nytänkande och influenser utifrån och blir en något oväntad men väldigt fin mix i hemmet.

fusion