Blog

Inredning i Sverige

“Svensk inredning” – då kanske man främst tänker på Ikea, men det finns många framstående designers och inredningsarkitekter utöver Ikea i vårt avlånga land. I Sverige utmärks inredning och design av enkelhet och strama linjer. Man inreder ofta med ljusa träslag och bryter av med någon enstaka färg men i allmänhet är går inredningen ofta i rätt försiktiga färgval och färgen vit är en given favorit hos många. Även färger som puderrosa och mintgrönt till våren är populärt och ibland någon enstaka färgklick som gult.

Ljusa träslag är som sagt en vanlig syn hemma hos många och det finns en kärlek i att blanda olika naturmaterial men även lite mer råa material som betong och tenn. Den enkla sofistikerade inredningen går igen i många hem men även i offentliga miljöer.

Det är inte ovanligt att man blandar äldre ting med modernt och klassiker med Ikea-möbler. Blommor har fått ett uppsving som en del i inredningen och snittblommor har kommit att kallas “fredagsbuketten”. Blommor som är populära att använda i inredningen är ofta gröna växter med lite dramatisk form, som monstera eller elefantöra. För de mer modiga i sin inredning har palettblomman blivit populär och bryter av fint mot den ljusa, sobra inredningen.

fusion