Blog

Jobba med inredning

Det finns många olika saker man kan jobba med inom inredning om det skulle vara så att man brinner för det ämnet. En del har inredning som sin hobby, medan andra är mer dedikerade och vill kunna leva på sin passion. I det här inlägget kommer det komma några tips på sådant som man kan jobba med om man söker en karriär inom inredning. I många fall får man prova sig fram tills dess att man hittar det som är rätt för en själv. Ska man ge det här en chans bör man vara inställd på att det krävs mycket jobb om man vill nå höga drömmar. Förväntar man sig bara att ha det som en fritidssyssla kanske man dock inte behöver lägga ner lika mycket tid och energi.

Jobba i en butik

Om man vill jobba med inredning och tycker att det är kul att jobba i butik kan man söka jobb hos dem. Exempel på butiker är bland annat IKEA, Jysk, Mio och så vidare. Jobbar man i ett team kan man även bli utbildad inom andra ämnen, till exempel som att gå kurser om utvecklande ledarskap eller hur man samarbetar på bästa sätt. Det finns även mindre kedjor och fristående butiker där man kan söka jobb. Det här beror lite på hur man tycker det känns.

Starta eget

En del vill däremot kunna vara sin egen chef. Många svenskar drömmer om att starta eget även om det inte är lika många som faktiskt tar saken i egna händer. Om man har kommit till insikt att man skulle vilka driva en butik kan man antingen välja att ha en liten fysisk butik, eller så kan man börja med en online butik. Skulle det ena alternativet gå bra kan man ju alltid utöka sin verksamhet genom att även öppna den andra också. De kan fungera som bra komplement till varandra.

Bli en influencer

Om man har bestämt att man ska starta eget måste man också locka kunder på något sätt. Något som är vanligt i dagens samhälle är att man marknadsför sin verksamhet genom att använda sig av sociala medier. Har man bra smak som även andra gillar finns det en chans att man kan bli influenser inom design och inredning.

Om utbildningar

Det är inte ett måste att gå en utbildning för att jobba med inredning. Dock kan det i vissa fall hjälpa en för att få särskilda jobb. Om man vill jobba som inköpare till exempel kan det krävas att man har en lämplig utbildning. Sedan finns det ju de som väljer att designa inredning, och då kan det också vara bra om man har en utbildning inom det spåret som hjälper en att komma vidare.

fusion